Ilse & Fons, gastvrouw/heer bij B&B L'Angelot

Wij vormen een Belgisch-Nederlands stel dat elkaar ontmoette in de grafische sector. Leven in Frankrijk is voor ons altijd een droom geweest en begin 2003 werd die droom verwezenlijkt.

We gingen van start met L'Angelot op 1 maart 2003, aanvankelijk in een voormalige auberge in het dorp Antraigues. En toen in 2007 ons huidige huis te koop stond aarzelden we geen moment. Het is een goede beslissing gebleken. 'Hier kan je 100 jaar worden' zei ooit een gast bij aankomst. Een mooier compliment kunnen we ons niet wensen. Zo lang we er plezier in hebben blijven we wonen op dit plekje! Iets meer over ons beide:

Ilse...

gooide de grafische handdoek al lang geleden in de ring en vervolgde haar maatschappelijke carriere in de culturele en sociale sector.  Zij werkte enkele jaren bij het kunstencentrum Tracé in Ekeren en gaf Nederlandse les aan buitenlandse vrouwen in het vluchtelingencentrum van Kapellen. Haar hobbies zijn reizen, koken, lezen, keramiek, cinema , tuinieren. Het uitbaten van chambres d'hôtes is altijd haar droom geweest. Samen met Fons reisde zij ooit een jaar door Noord- en Centraal Amerika waarbij 10 landen op rij werden bezocht. Haar speciale belangstelling voor de Spaanse taal komt daaruit voort.

Fons...

(voor de Fransen  'Alphonse') bestookte u jarenlang met "Het Bengeltje". Ook hij  heeft het grafische vak helemaal vaarwel gezegd. Jaren pendelde hij als grafisch consultant op en neer tussen Antraigues, Antwerpen, Dublin, Edinburgh, Londen en Amsterdam.  Nu is dat afgelopen. Het liefst vertoeft hij in Antraigues tussen de gasten van allerlei nationaliteiten en is op z'n best bij een boeiend gesprek vergezeld van een goed glas wijn. Hij schrikt er niet voor terug om de Mont Ventoux op z'n fiets te beklimmen of een duurloopje te doen vanuit ons huis.  Fotografie, lezen en schrijven hebben ook zijn belangstelling en als 't even kan houdt hij z'n fysiek op peil door in ons bos brandhout te hakken voor de winter.  Hij organiseert eendaagse fotografie tochten door de Ardèche.

Klik op onderstaande beelden voor meer info.