Meer informatie over het huis

Paradijsje in de Ardèche: Zon, Zwembad en een Zalig huis

vraagprijs: 580.000 euro

Onze gerenoveerde kastanjeboerderij kijkt uit op Antraigues-sur-Volane (3 min) en is gelegen op 15 minuten van Aubenas...  Het huis is te koop als royaal vakantiehuis (eventueel voor 2 gezinnen), voor permanente bewoning of... wie weet om de chambres d'hôtes te continueren. De indeling is ook perfect voor 'kantoor aan huis'.

In vogelvlucht:

In totaal 285 m2 bewoonbare oppervlakte, waarvan...

...ca 120 m2 eetkamer + tv-haardkamer + bibliotheek/kantoor

5 slaapkamers, 4 badkamers, 4 toiletten,

4 kelders (waaronder een grote wijncave),

een 15 x 5 meter zwembad, talloze terrassen

aparte garage van 40m2 en parkeerplaats voor een tiental auto's

Dit alles op een privé domein van 16,5 ha kastanjebos met als buurman het middeleeuwse Chateau de Craux. De eerste bebouwing dateert van ca 1700, daarna werd er in fases uitgebreid, steeds op authentieke wijze en met graniet uit de omliggende bergen.

Het dak werd door ons in 2014 vervangen (10 jaar garantie), is geïsoleerd en voorzien van 6 velux vensters voor de lichtinval. Ook badkamers en keukens vernieuwden we. Vensters en buitendeuren vervingen wij door onderhoudsvrij pvc (kastanjebruin motief), voorzien van dubbelglas. De fosse septique (beerput) lieten we in 2008 aanleggen volgens Europese normen. Al deze werken zijn uitgevoerd door vakmensen, facturen met garanties ter inzage. Kortom: instapklaar.

We verbruiken water van eigen bron. Zuiver drinkwater uit vulkanische bekkens dat in overvloed stroomt, 7/7 in alle seizoenen.

Deze bron is een uitkomst om het grote zwembad (>100.000 liter) gratis te vullen en om de tuin te sproeien. Verwarming: twee houtkachels die op gratis hout van eigen terrein branden en electrische convectoren. Snelle internetverbinding.

L'Angelot bevindt zich in het centrum van de Ardèche. De zonligging van het huis is zuid/west en vanaf de terrassen heeft u een adembenemend zicht op het zwembad, de bergen, de vallei van de Volane en het dorp Antraigues dat oogt als een middeleeuwse burcht:

U bereikt dit dorp na 15 minuten wandelen (3 min per auto) en vindt er alle 'petits commerces' zoals bakker, slager, kruidenier, presse, postkantoor, apotheek, bankautomaat, café's met terrassen, restaurants, kunstateliers en een  typisch Frans dorpsplein waar u het engeltje op de fontein ziet waaraan L'Angelot' zijn naam dankt...

De streek is geliefd door cultuurfanaten, rustzoekers, natuurliefhebbers en sportievelingen (wandelen, fietsen etc.). Veel Belgen, Nederlanders en Engelsen hebben er een buitenhuis. Dagelijks is er markt in een van de omliggende plaatsen of op dinsdag in Antraigues zelf. Evenementen en concerten worden het hele jaar door georganiseerd. Bovendien is Antraigues bekend als kunstenaarsdorp, de passage van de Rally Monte Carlo en het festival Jean Ferrat, genoemd naar de chansonnier die er lang heeft gewoond. Jacques Brel was trouwens vaste bezoeker en zong vaak op het sfeervolle dorpspleintje.

Richting noorden bent u direct in een spectaculair berglandschap. Richting zuid passeert u na 10 minuten het kuuroord Vals-les-Bains en 5 minuten verder de stad Aubenas, economisch en cultureel centrum van de Ardèche, met zijn knap gerestaureerde 'centre historique'. Na Aubenas beginnen glooiende heuvels met wijnvelden en lavendel: de 'Ardèche Provençale'. De geografische ligging van ons huis is ideaal: u profiteert van het zonnige klimaat maar hebt geen last van het 'massa'-toerisme in het uiterste zuiden van de Ardèche, daar waar de grote campings zicht bevinden. De omgeving rond Antraigues is toeristisch maar zoals hierboven vermeld is dit een aangenaam toerisme van rustzoekers.

Rond de milleniumwissel besloten wij te ontsnappen aan de 'rat race' van Antwerpen en de Hollandse Randstad en kozen voor 'B&B in de Ardèche'. De kwaliteit van leven die wij hier aantroffen hadden we nooit willen missen. Wanneer natuur, authenticiteit en zon u aanspreken is ons huis wellicht iets voor u.

Voor veel extra foto's kan u klikken op interieur en exterieur.

Voor meer info of het maken van een afspraak ter bezichtiging: via mail ilsefons@gmail.com

U kan ook bellen op (vast) 0033(0)475882455 of (mobiel) 0033(0)631289231

Het huis is beschikbaar in overleg.