Frankrijk van haar mooiste kant

authentieke dorpjes en adembenemende bergachtige landschappen

Onze streek, de Ardèche is genoemd naar de gelijknamige rivier. Antraigues-sur-Volane ligt precies in het centrum van dit departement zoals je kan zien op het kaartje.

Voor de sportievelingen is er veel te beleven, of het nou gaat om wandelen, fietsen, kanoën of nog veel meer. Kijk maar eens op onze pagina Sportief.

Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche

wonderschone natuur

Ons huis L' Angelot ligt in het Parc Naturel Regional des Monts d’Ardèche. Dit betekent dat we ons bevinden in een beschermd natuurgebied met al het moois dat dat te bieden heeft. Kijk maar eens naar deze teaser voor de film "Ancient Forests, Cathedrals of the Monts d'Ardèche"

De Pont d'Arc

het meest toeristische stadje van de Ardèche

Vallon-Pont-d’Arc, (op 40 min) is het meest toeristische stadje van de Ardèche.

Voor sommigen een absolute must: startpunt voor een afvaart door de Gorges de l'Ardèche, wondermooi maar zeer toeristisch. anderen gaan liever in een grote boog om Vallon-Pont-d’Arc heen en rijden rechtstreeks naar het natuurwonder de “Pont d’Arc” of bezoeken de grotten van Aven d’Orgnac, uitgeroepen tot een van de mooiste natuurfenomenen van Frankrijk. Tevens is de replica van de Grotte Chauvet te bezichtigen, deze staat op UNESCO's erfgoed lijst voor zijn unieke pre-historische tekeningen.

 

Dorpen en steden

waar oude tijden herleven

Vlakbij L' Angelot ligt het kuuroord Vals-les-Bains met z’n oude gebouwen in Art Nouveau stijl. De historische stad Aubenas ligt 5 minuten verder, zeker de moeite waard op zaterdag wanneer er markt is. Direct ten zuiden van Aubenas beginnen de wijnvelden en kunt u een keur aan pittoreske dorpen bezoeken. We noemen er één: Balazuc, een juweeltje en niet voor niets uitverkoren tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk.


naar boven