Dolce Via

En dan is er nog de Dolce Via een oud spoortracé (van in totaal meer dan 90 km) dat nieuw leven is ingeblazen door er een fietsroute van te maken. De route voert door de prachtige Eyrieuxvallei, waar je kunt genieten van het natuurschoon dat dit gebied te bieden heeft. De route staat in het teken van een bosrijke omgeving, pittoreske dorpjes en natuurlijk de zon. De route is niet aan te raden met een racefiets, maar we adviseren fietsen met dikke banden (mountainbikes e.d.), omdat grote delen niet geasfalteerd zijn.

Fietsen

In de Ardèche kun je eindeloos fietsen. Voor zowel de sportievelingen, recreatieve als jonge fietsliefhebbers zijn er tal van fietsroutes te vinden. Overal slingeren wegen omhoog en omlaag, veelal gelijkmatig en met heel veel plaatsen om van de mooie natuur en het uitzicht te genieten.

Op RouteYou kunt u alvast een mooie route in de buurt van Antraigues uitzoeken. L' Angelot beschikt over een afsluitbare fietsenstalling en een aantal voorzieningen voor fietsonderhoud.

Wandelen

Natuurlijk kunt u wandelen in de Ardèche! Er zijn ontelbare wandelroutes met onderhouden wandelpaden. Er is zelfs een officiële wandelroute die over het terrein van L' Angelot loopt vanuit Antraigues naar het kasteel de Craux. Er zijn kortere en langere routes in allerlei verschillende moeilijkheidsgradaties en we hebben verschillende kaartjes en routes liggen.

Op de site TrailExplorer vindt u eenvoudig een aantal wandelingen in de Ardèche, waarbij u ook de GPS routes kunt downloaden.

Canyoning

Spectaculair voor jong en oud!

Canyoning is waarschijnlijk één van de meest spectaculaire buitensporten die je kunt doen. Bij het canyoningen maak je al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof (of 'canyon') waar meestal water doorheen stroomt. Een canyon is een mooie en indrukwekkende omgeving waar je normaal niet zo snel komt. Naast het genieten van de prachtige natuur geeft de combinatie van hoogte en water een enorme kick tijdens de afdaling. In de Ardèche zijn verschillende mogelijkheden en vlakbij L' Angelot vindt u Base Canyon de la Besourges 

Klimmen

Sportklimmen

De Ardèche kent vele mogelijkheden tot klimmen. Op de website van Ardèche Tourisme vindt u verschillende mogelijkheden.

Via Ferrata

Een bijzondere belevenis! Ook te vinden bij Base Canyon de la Besourges 

naar boven